• Snel en betaalbaar je ideeën testen met een MVP

    Geplaatst in Webdevelopment op 05 augustus 2019

    Als ondernemer zie je continu kansen in de markt waarmee je je bedrijf kunt laten groeien. Er spoken ideeën door je hoofd: nieuwe webapplicaties of een aanvulling op een bestaand webplatform die echt het verschil maken. Innovatieve ideeën waarmee je je concurrentie voorblijft en je marktpositie versterkt. Misschien laat je je tegenhouden in het uitproberen van die ideeën, omdat je denkt dat dat lang duurt en veel tijd kost. Dat hoeft helemaal niet. Je kunt namelijk in razend tempo innoveren door klein te beginnen met een Minimum Viable Product (MVP).

    Klein beginnen
    Om jouw ideeën verder uit te...

    Lees artikel..

  • Meer grip op development met Kubernetes

    Geplaatst in Kubernetes op 24 juni 2019

    Krijg meer grip op development met Kubernetes
    We hebben eerder al geschreven over de opkomst van containers in de wereld van software-ontwikkeling. Containers werken prettig voor ontwikkelaars en geven je houvast in het ontwikkelproces. Maar om containers goed te managen, heb je wel een goede tool nodig. Zoals Kubernetes van Google. In dit artikel lees je wat Kubernetes is en waarom het perfect is om product owners en managers op de hoogte te houden van de voortgang.

    Wat is Kubernetes?
    Simpel gezegd is Kubernetes een serveromgeving waar je je containers kunt neerzetten. Je kunt het zelf hosten...

    Lees artikel..

  • GitFlow versus GitLab Workflow

    Geplaatst in Webdevelopment op 14 juni 2019

    Bij het ontwikkelen van nieuwe software wordt vaak gebruikgemaakt van het populaire GitFlow en GitLab Workflow. Bij Seleno hebben we ruime ervaring met beide varianten, dus daarom zetten we ze in dit artikel tegen elkaar af. Wat zijn van beide de voordelen en waar zitten juist de grote verschillen?

    Voordat we beginnen
    Zowel GitFlow als Gitlab Workflow zijn bedoeld om meerdere ontwikkelaars tegelijkertijd aan dezelfde code te kunnen laten werken. Er worden zogenaamde branches aangemaakt waarin wijzigingen worden gedaan, die vervolgens weer samen worden gevoegd met de originele versie. Zo is er ...

    Lees artikel..

  • Lokale development omgeving met containers

    Geplaatst in Webdevelopment op 14 juni 2019

    Webdevelopment is de afgelopen jaren enorm veranderd. Werkten ontwikkelaars eerst nog in een lokale omgeving, zien we nu het gebruik van containers snel toenemen. Dit heeft niet alleen voordelen voor de ontwikkelaar zelf, maar maakt het ook makkelijker om controle te houden over het proces, tot en met de productieomgeving. In dit artikel vertellen we je meer over containers en hoe je een lokale developmentomgeving beheert met Docker.

    Van lokaal naar virtueel naar containers
    Ging je als ontwikkelaar een paar jaar geleden met webdevelopment aan de slag? Dan was het een kwestie van het installere...

    Lees artikel..