DevOps

Devops is Hip en best wel technisch, maar wij zijn van mening dat ieder bedrijf er mee te maken heeft of in de toekomst er binnenkort mee te maken zal krijgen. Alles verhuisd naar de cloud en we automatiseren steeds meer processen.

Wij willen de ontwikkeling van webapplicaties en koppelingen met andere systemen toegangkelijk en begrijpelijk maken door het proces met behulp van onze kennis inzichtelijk, begrijpbaar en schaalbaar te maken.

Grip op releases

Een voorbeeld hiervan zijn het draaien van de testen tijdens een deployment. Een developer/tester schrijft meerdere testen voor een bepaalde feature in de software. Door features te groeperen, met de namen die het management ook gebruikt, begrijpt iedereen in het bedrijf beter in welke features een fout is ontstaan.
Hierdoor kan er beter een keuze gemaakt worden om een release toch (gedeeltelijk) door te laten gaan.

Agile werken

Bij Software ontwikkeling wordt vaak gekozen voor de scrum methode. Dit is een methode op basis van Agile waarbij teams in sprints werken van meestal 2 weken. In een scrum team heeft iedereen zijn eigen taak.
Denk hierbij aan een Scrum Master die de voortgang van het project bewaakt, een Product Owner die namens klanten of stakeholders bepaald waaraan de software moet voldoen, developers die de software ontwikkelen en software testers om de software (functioneel) te testen.

Continuous Integration

Een groot deel van de tests kunnen automatisch gedaan worden bij een code wijziging. Denk aan een REST API die op uitvoer gecontroleerd wordt of een browser test die een formulier invult en de meldingen controleert. Dit automatisch testen noemen we Continuous Integration.

Dit heeft als voordeel voor developers dat de kans op regressie aanzienlijk kleiner is wanneer er bij eerdere bugfixes een test is geschreven om het scenario te reproduceren. Ook wanneer een wijziging bij een bestaande functie een fout veroorzaakt zal de test niet slagen.

Wil je als bedrijf meer inzicht in wat er gereleased wordt? Neem dan contact met ons op.

Bericht succesvol verzonden, we reageren zo spoedig mogelijk.