• Waarom de architectuur van webapps zo belangrijk is

  Geplaatst in Webdevelopment op 24 augustus 2021

  Waarom de architectuur van webapps zo belangrijk is
  Misschien heb je al eens nagedacht over het laten ontwikkelen van een applicatie. Dat gebeurt meestal omdat je de wens hebt om een praktisch probleem op te lossen, zoals het automatiseren van een taak die nu nog handmatig wordt uitgevoerd. Zoals je hebt gelezen in onze blog over het minimum viable product, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de essentie van de app die je voor ogen hebt. Daarmee valt of staat de applicatie, want de kern is datgene wat jouw probleem moet oplossen. In dit artikel lees je waarom het belangrijk is in een vr...

  Lees artikel..

 • 8 onmisbare stappen van software engineering

  Geplaatst in Webdevelopment op 01 oktober 2020

  Software engineering uitgelegd: alles over de 8 onmisbare onderdelen van het proces
  In de afgelopen periode hebben we in een aantal blogs de 8 stappen beschreven die we zetten als we software engineering toepassen. Heb je ze nog niet gelezen? Dan krijg je in dit artikel een overzicht van waaruit je verder kunt lezen. Als je ze al wel gelezen hebt, is dit een mooie samenvatting voor je. Na het lezen van deze en de 8 onderliggende blogs, weet je hoe software engineering van Seleno in z’n werk gaat.

  Software engineering in het kort
  We vatten straks de 8 stappen voor je samen, maar voordat we dat ...

  Lees artikel..

 • Agile werken met Kubernetes

  Geplaatst in Kubernetes op 04 juli 2020

  De kunst van Agile werken, en waarom Kubernetes daarin onmisbaar is.
  In onze vorige blog hebben we al verteld hoe je meer grip krijgt op software-ontwikkeling door Kubernetes te gebruiken. Daar heb je al gelezen dat het een tool is die perfect in DevOps past, waar we bij Seleno graag gebruik van maken. Daarnaast helpt het ook enorm in de overkoepelende werkwijze: Agile. In dit artikel vertellen we je daar graag meer over. Bij Agile draait het er namelijk om dat je als organisatie in staat bent om snel in te spelen op veranderingen. Dat lukt alleen als alles daar ook op ingericht is.

  Van branch...

  Lees artikel..

 • Beheer en doorontwikkeling van webapplicaties

  Geplaatst in Webdevelopment op 11 september 2019

  Goed nieuws: je webapplicatie is bijna ver genoeg ontwikkeld om online gezet te worden. Maar voordat het zover is, moet je nog een aantal stappen inrichten die duidelijk maken wat er precies met de applicatie gebeurt als deze voor het eerst beschikbaar gesteld wordt aan je gebruikers. In deze blog lees je alles over het beheer van een applicatie en doorontwikkeling ervan. Een onmisbare stap als je een toekomstvaste applicatie wilt.

  Dit moet je regelen voor je webapplicatie live kan
  Tot nu toe was alles gericht op de ontwikkeling van je webapplicatie. Maar nu je architectuur staat, de MVP is on...

  Lees artikel..

 • MVP: wat kun je ervan verwachten?

  Geplaatst in Webdevelopment op 13 augustus 2019

  In ons vorige artikel las je al over de waarde van een Minimum Viable Product of MVP. In dit artikel willen we graag dieper ingaan op dit onderwerp. Voor veel ondernemers is het namelijk nog niet helemaal duidelijk wat een MVP is. Daarom leggen we aan de hand van een concreet voorbeeld uit wat je ongeveer kunt verwachten.

  Van skateboard tot auto
  Softwareontwikkelaar Henrik Niberg maakte een aantal jaren geleden een tekening die het proces van iteratief werken goed uitlegt. In deze blogpost ligt hij alles toe, maar in dit artikel halen we alleen de hoofdpunten eruit.

  De traditionele aanpak
  In d...

  Lees artikel..