Wat is cloud native?

Cloud native is een moderne manier van het ontwikkelen en beheren van webapplicaties geschreven voor cloud oplossingen.

Het idee achter cloud native is dat software geschreven wordt voor de cloud. Dit betekend onder andere het opdelen van de software in kleinere stukken en vaker kleinere releases doorvoeren.

Daarnaast heeft de cloud ten opzichte van een monoitisch model het voordeel schaalbaar te zijn. Dus bij drukke momenten of structurele groei kan er automatisch opgeschaald worden naar meerdere servers (instances) om de webapplicatie snel te houden.

Daarom werken wij met Docker omgevingen die in Kubernetes geladen worden waardoor dezelfde configuraties gebruikt worden in alle fasen van de ontwikkeling van de webapplicatie.

Kubernetes

Een moderne webapplicatie bestaat uit meerdere onderdelen die elk op hun beurt weer schaalbaar zijn. Om dit te managen (orcesteren) maken wij gebruik van kubernetes. Voor onze klanten hebben we een private cluster waar niet alleen de productie omgeving op staat, maar ook review, test en accepatie omgeving.

Door de webapplicatie in alle fasen van de OTAP (Ontwikkel, Test, Acceptatie en Prodcutie) omgeving zo gelijk mogelijk te houden is de kans aanzienlijk kleiner dat tijdens een release onverwachte fouten ontstaan door verschil in configuratie of software versies van een service.

Voor wie

Onze klanten zijn veelal bedrijven die zelf een webapplicatie ontwikkelen en een slag willen maken in de transitie naar de Cloud.
Dit kan onder andere DevOps zijn of het omzetten van de ontwikkelomgeving naar docker of het opsplitsen ter voorbereiding van een applicatie naar de cloud.

Wil je meer weten over het schaalbaar maken van je webapplicatie? Neem dan contact met ons op.

Bericht succesvol verzonden, we reageren zo spoedig mogelijk.