Software engineering

Software engineering

Van idee tot eindproduct is het belangrijk goede begeleiding te krijgen in het gehele proces. Benieuwd naar onze aanpak en ondersteuning?

Neem vrijblijvend contact op

Heb jij een geweldig idee voor een online toepassing? Weet je wel wat je wilt, maar niet hoe je het moet bereiken? Dan heb je software engineering nodig. Met onze jarenlange ervaring en enthousiasme hebben we veel ondernemers geholpen hun IT-dromen uit te laten komen. Ben jij de volgende?

Het geeft ons ontzettend veel energie om een gezamenlijk doel te bereiken. Daarom begeleiden we je van idee tot uitvoering, om samen voor een geweldig eindresultaat te zorgen.

Wat is software engineering?

Als software engineers begint ons werk bij het analyseren van de gebruikersbehoeften. Of je nu een online oplossing wilt voor jezelf, je bedrijf of je klanten: het begint allemaal bij de behoefte die je wilt vervullen met je software.

Zodra de gebruikersbehoeften boven tafel zijn, gaan we aan de slag. We ontwerpen, bouwen en testen een applicatie die aan de behoeften van je beoogde gebruikers voldoet.

Software engineering is een werkwijze in de ontwerpfase. We kijken nadrukkelijk naar de klantbehoeften en vertalen die naar technieken die we kunnen gebruiken. De werkwijze is heel geschikt om in te zetten voor bedrijfskritische systemen.

In de afgelopen jaren hebben we software engineering onder andere toegepast op:

  • het migreren van native software naar een webapplicatie;
  • een dashboard voor sensordata;
  • het herschrijven van een bestaande applicatie;
  • een videoconferentie-tool.

Toekomstbestendige software

Door een paar online cursussen te volgen, kun je al snel een beetje programmeren. Maar software engineering is veel meer dan dat. Om een betrouwbaar eindproduct op te leveren, kijken we ook naar de processen, architectuur, de beschikbare technologie en de plek die je software in je bedrijf moet innemen. Door deze totaalaanpak krijg je software waar je jaren mee vooruit kunt.

In 6 stappen naar succes

Met het bewezen 6-stappenplan heeft Seleno al menig ondernemer aan geweldige software mogen helpen.

Stap 1: het idee

Software engineering begint bij een idee. Welk probleem lost het op, of welke behoefte vervult het? Wat zijn je wensen en eisen?

Stap 2: programma van eisen

In het programma van eisen stellen we vast wat de randvoorwaarden zijn en welke technische en financiële grenzen er zijn.

Stap 3: architectuur

In de architectuur leggen we vast met welke systemen en technieken we jouw oplossing gaan bouwen.

Stap 4: minimum viable product (MVP)

Een minimum viable product is als het ware de basisversie van je software. Met een MVP kom je er in een vroeg stadium al achter of alles werkt zoals we bedacht hebben. Mocht het zo zijn dat dat niet het geval is, dan heb je relatief weinig kosten gemaakt. Werkt je idee in de kern, dan kunnen we naar stap 5.

Stap 5: beheer en doorontwikkeling

Tot slot zorgen we voor een omgeving waarin je software beheerd, onderhouden en doorontwikkeld kan worden. We bepalen samen wanneer het product klaar is om de markt op te gaan. Dit kan in de vorm van een béta-versie of zogenaamde soft-launch.

Stap 6: tijd voor livegang!

Hoewel we meestal in stap 5 al een product live zetten, is er vaak ook een moment dat de deuren voor het grote publiek opengezet worden. Dit doen we met een versie die zo ver doorontwikkeld is als jij nodig vindt. Daarna kunnen we natuurlijk nog steeds functionaliteiten blijven toevoegen.

Koffie?

Wil jij eens vrijblijvend praten over wat software engineering voor jouw organisatie kan betekenen? Geen idee is ons te gek, we horen graag van je.